Aktuality a oznamy » Šport » HISTÓRIA SI ZAPAMÄTÁ dátumy 11. a 12.4.2024. Slovenská „repre“ v Humennom! « späť

HISTÓRIA SI ZAPAMÄTÁ dátumy 11. a 12.4.2024. Slovenská „repre“ v Humennom!

dátum aktualizácie: 12.04.2024 | počet zobrazení: 2 232

Prečítať nahlas

Zlatým klincom hokejovej sezóny 2023/2024 sa stal reprezentačný dvojzápas Slovensko – Švajčiarsko.

Po extraligovej prvej sezóne ostanú v histórii humenského hokeja navždy zaznamenané aj dátumy 11. a 12. apríl 2024. Premiérovo totiž na zimák pod Vihorlatom zavítal seniorský reprezentačný tím Slovenska.
Dvadsaťtri hráčov, z toho troch brankárov, osem obrancov a dvanásť útočníkov, nominovali tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan na týždňový kemp slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorý prebiehal práve u nás v Humennom. V utorok podvečer (9.4.) mohla hokejová verejnosť získať podpisy na autogramiáde. Záujem bol enormný, za niečo viac ako hodinku splnili reprezentanti priania viac než päťsto fanúšikom. Štvrtok a piatok (11. a 12.4.) v rámci podujatia Kaufland Challenge odohral národný tím prvé dva prípravné duely pred májovým šampionátom proti Švajčiarsku.

Vstupenky sa v predpredaji rýchlo minuli, oba zápasy boli beznádejne vypredané (3 150 divákov). Diváci si emóciu národného tímu v príprave na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024, ktoré sa konajú už v máji v neďalekej Ostrave a Prahe, vychutnali plnými dúškami. Zaslúžia si poďakovanie.

Súčasťou hokejového kempu neboli len tréningy, ale aj oficiálne návštevy realizačného tímu reprezentácie Slovenska. V piatok (12.4.) na pôde mesta privítal primátor Miloš Meričko hokejovú výpravu, na ktorej čele bol prezident SZĽH Miroslav Šatan. Na stretnutí boli prítomní aj Miroslav Lažo, generálny sekretár SZĽH, Peter Ždiňák, predseda HC 19 Humenné a Marek Dirbák, predseda HK Humenské Levy.

„S pánom prezidentom sme zhodnotili súčasný stav slovenského hokeja, naše účinkovanie v extralige, pričom ma potešil jeho argument, akým pozitívnym prínosom bolo HC 19 Humenné v najvyššej hokejovej súťaži. Zaujímal som sa o možnostiach rozšírenia hokejovej infraštruktúry, debatovali sme aj o ďalšom účinkovaní slovenskej reprezentácie v Humennom. Zo strany SZĽH zazneli na našu adresu, organizačnú i fanúšikovskú iba chvály, čo je základom pre ďalšie zápasové pokračovanie. Na záver sme zhodnotili možnosti účinkovania Slovenska na svetovom šampionáte, ktoré môžu smerovať dosť vysoko,“ povedal Miloš Meričko.

„Sme radi, že Humenné nám poskytlo možnosť prísť sem, lebo sme hľadali organizátora, ktorý by mohol zažiť atmosféru reprezentácie Slovenska po prvýkrát. Takýto zážitok dostali Humenčania a môžem povedať, že sa jej zhostili, vytvorili v hľadisku skvelú atmosféru, organizačné veci klapli. S primátorom mesta sme prebrali možnosti vylepšovania hokejovej infraštruktúry a podmienok, ktoré sú aktuálne v Humennom. Debata bola plodná a príjemná,“ konkretizoval tému debát aj Miroslav Šatan.

Historické prvé reprezentačné buly bolo na humenský ľad vhodené vo štvrtok (11.4.) o 16:30 hod. Premiéra sa vydarila nielen organizačne, ale aj výsledkovo.

Slovensko – Švajčiarsko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 19. Faško-Rudáš (Kollár, Bačik), 56. Tamáši (Kašlík), 60. Kollár (Takáč, Faško-Rudáš)
Rozhodovali: Hronský, Žák – Stanzel, D. Konc ml. (všetci SR)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, bez využitia
Divákov: 3150 divákov (vypredané)

Slovensko:
Hrenák – Grman, Ivan, Mudrák, Golian, Bučko, Bačik, Brincko, Rayen Petrovický – Lantoši, Cingel, Okuliar – Faško-Rudáš, Kollár, Takáč – Kukuča, Tamáši, Kašlík – Kusko, Baláž, Hecl

Druhý prípravný zápas Slovensko – Švajčiarsko je na programe v piatok 12. apríla tiež o 16:30 hod.

Humenné zažilo prvýkrát extraligovú sezónu, teraz doň premiérovo zavítal národný tím.
Ukazuje sa, že je to hokejové mesto!

Marián Škuba
Tlačový referát
Mestský úrad

« späť

Slovenská hokejová "repre" v Humennom
« » Slovenská hokejová "repre" v Humennom
Slovenská hokejová "repre" v Humennom Slovenská hokejová "repre" v Humennom Slovenská hokejová "repre" v Humennom Slovenská hokejová "repre" v Humennom Slovenská hokejová "repre" v Humennom - návšteva u primátora mesta Slovenská hokejová "repre" v Humennom - návšteva u primátora mesta Slovenská hokejová "repre" v Humennom - návšteva u primátora mesta Slovenská hokejová "repre" v Humennom - návšteva u primátora mesta Slovenská hokejová "repre" v Humennom - návšteva u primátora mesta Slovenská hokejová "repre" v Humennom - autogramiáda Slovenská hokejová "repre" v Humennom - autogramiáda Slovenská hokejová "repre" v Humennom - autogramiáda Slovenská hokejová "repre" v Humennom - autogramiáda

Upútavky

Voľby 2022

Voľby 2022 viac

Záznamy HNTV z rokovaní MsZ

Záznamy HNTV z rokovaní MsZ viac

Mobilná aplikácia mesta Humenné

Mobilná aplikácia mesta Humenné viac

Parkovné aj prostredníctvom APLIKÁCIE

Parkovné aj prostredníctvom APLIKÁCIE viac

Odkaz pre humenskú radnicu

Odkaz pre humenskú radnicu viac

Miestne dane a poplatky

Miestne dane a poplatky viac

UMR Humenné

UMR Humenné viac

Register dotácií schválených komisiami MsZ

Register dotácií schválených komisiami MsZ viac

PORADOVNÍK ŽIADATEĽOV O ZABEZPEČENIE POSKYTOVANIA SOCIÁLNEJ SLUŽBY

PORADOVNÍK ŽIADATEĽOV O ZABEZPEČENIE POSKYTOVANIA SOCIÁLNEJ SLUŽBY viac

Poradovník prideľovania bytov

Poradovník prideľovania bytov viac

Ministerstvo školstva

Ministerstvo školstva viac

Rekonštrukcia multifunkčného športového areálu na Laboreckej 1893/66 v Humennom

Rekonštrukcia multifunkčného športového areálu na Laboreckej 1893/66 v Humennom viac

Mesto Humenné

Kontakt:

Kukorelliho 1501/34
066 28   Humenné
Slovenská republika


Počet návštev od 18.09.2011: 7897474
Počet návštev dnes: 12743